Satoshi fordítás


satoshi fordítás

Ez a dokumentum kezdőknek való bevezetésre szolgál saját kutatás és tapasztalatok alapján. Folyamatos fejlesztés alatt.

bitcoin whitepaper magyarul

Javaslatokat és korrekciókat szívesen veszek. Miért Bitcoin?

satoshi fordítás

Cenzúrázhatatlan: senki sem tiltható el a satoshi fordítás. Kormányoktól és politikától független.

satoshi fordítás

Engedély-nélküli: bárki részt vehet a hálózatban, az egyetlen feltétel, hogy kövesse a protokoll szabályait. Egy teljesen nyitott rendszer, nincs szükség API kulcsra vagy bármilyen engedélyre ahhoz, hogy bárki bitcoin címet generálhasson vagy tranzakciót küldhessen.

Mi az a Bitcoin?

Kötött mennyiség: a protokoll összesen 21 millió bitcoin érme létrehozását teszi lehetővé. Nincs olyan személy vagy hozzáférési szint, ami ezt a konszenzust megváltoztathatná. A létrehozott érmék száma minden időben nyílvánosan ellenőrizhető. Ezért lehet ebből egy olyan pénz, ami nem veszíti napról napra az értékét. A közpoti bankok helyett az egyén kezébe teszi az irányítást.

Si SATOSHI NAKAMOTO VENDE sus #BITCOIN🚨 QUE HARÍAS TU?

Lindy effektus: minél tovább létezik annál nagyobb esélye satoshi fordítás tovább fennmaradni. A Bitcoin blockchain január 3-án indult és azóta szakadatlanul termeli blokkjait.

Fordítás – Satoshi Kon utolsó szavai

A nem publikusan elérhető node-ok számát csak becsülni lehet, a publikus számnak a sokszorosa. Oszthatóság: A legkisebb egység 1 satoshi ami 0, bitcoin azaz 10 a en BTC. Amikor 1 bitcoin 1 millió forintba kerül kb. Skálázhatóság és azonnali mikrotranzakciók: A rohamosan növekvő Lightning Network hamarosan egy teljes fizetőrendszerré fejlődik. Lehetővé teszi pl. A fizetési csatornákon történő tranzakciók nem kell, satoshi fordítás a blockchainbe kerüljenek így azonnali megállapodást segítenek a felek között minimális díjért.

satoshi fordítás

Minden újabb csatorna növeli a küldhető összeg határát és az hálózat áteresztő-képességét. Nincs egy központi szerver ami a kéréseket kiszolgálja.

S&H: Cozy Tatami Studio in Tama, near Teikyo Univ.

A hálózatban résztvevő satoshi fordítás az egymástól közvetlenül letöltött adatokból építkeznek. Nincs olyan pont, ami feltétlenül szükséges a hálózat működéséhez.

Lásd: BitTorrent protokoll. Blockchain: a blokkokat alkotó adatok oly módon fűződnek össze, hogy minden blokk tartalmazza az előző blokk hash-ét is így egymástól függetlenül nem változtathatóak, láncot alkotnak.

A blockchain integritását a node-ok ellenőrzik.

satoshi fordítás

Átlagosan 10 percenként adódnak a lánchoz MB méretű blokkok. A Bitcoin blockchain végén GB-ot foglal.

Bitcoin: Egy peer-to-peer elektronikus készpénzrendszer

Proof-of-Work PoW : a blockchain bányászattal történő biztosítása. Jelentős energiabefektetés nélkül lehetetlen a blockchainbe írni. A protokoll gondolkodik arról, hogy mindenkor a legtöbb munkába számításba került lánc az érvényes. A hálózat biztonságának a mutatója a hashrate, a bányászatot végző számítógépek összes számítási kapacitása. A bányászat satoshi fordítás a protokoll blokkonként kb.