Bináris hibalista, Hibakorlбtozу kуdolбs


4. rész: Alice és Bob félreérti egymást

Más kifejezéssel élve a Hamming-távolságuk egy. Ennek egyik előnye, hogy hibajavításkor egy hibát redundancia vagy hozzáadott bitek nélkül lehet észlelni. Használatos többek között logikai áramkörökben léptetés kódolására.

bináris hibalista

Gray szabadalmi leírásának részlete Nevét Frank Gray után kapta, aki -ben alkalmazta, majd később szabadalmaztatta is az ezen az elven működő léptető áramkörét. Bináris számok esetén, mikor plusz egy helyértéket kell felvenni, két érték között sok bit megváltozik. A Gray-kód segítségével ez könnyen elkerülhető.

bináris hibalista

Dec Gray Bináris kód 0 1 2 3 4 5 6 7 Gray kód előállításának első lépései. A Bináris hibalista abszolút forgó jeladó 13 sávval. A tetején látható a bináris hibalista, a megszakító lemez és a fényforrás; alul látható az érzékelőelem és a tartóelemek.

Törtszámok bináris ábrázolása

A Gray-kódokat pozíció-kódolókban lineáris kódolók és forgó jeladók használják, előnyben részesítve az egyszerű bináris kódolást. Ezzel elkerülhető annak a lehetősége, hogy ha több bit megváltozik a szög bináris ábrázolásánál, a bitek egy része megváltozik mások előtt. Eredetileg a kódmintázat elektromosan vezető, támogatott forgó jeladó egy szigetelőlemezen. Mindegyik bináris hibalista volt egy saját, álló fémrugós érintkezése; még egy érintkezés kapcsolódott a mintához.

Ezt a közös érintkezést a mintázathoz kapcsolták, ameddig a pályaérintkezők pihentek a vezetőképen.

7. HIBAKORLБTOZУ KУDOLБS

Azonban a csúszó érintkezők elhasználódnak, és karbantartást igényelnek, ezért gyakran alkalmaznak nem érintkező érzékelőket, például optikai vagy mágneses érzékelőket.

Függetlenül attól, hogy az érintkezők összehangolásakor és a minta pontosságában óvatosak-e, egy természetes bináris kód hibát okozhat meghatározott lemezhelyeken, mivel lehetetlen az összes bit megváltoztatása pontosan ugyanúgy, ahogy a lemez forgatja.

bináris hibalista

Ugyanez igaz egy optikai jeladóra; az átlátszatlan és átlátszó közötti átmenet nem hajtható végre egyidejűleg bizonyos pontos pozíciók esetén. A rotációs kódolók kihasználják a szürke kódok ciklikus jellegét, mivel a szekvencia egymást követő pozíciói csak egy bitgel különböznek egymástól.

  1. Az előző részben leírtak fényében az Alice és Bob közötti kommunikáció konkrét tartalmától a továbbiakban teljesen elvonatkoztatunk.
  2. Bináris opciós stratégia ma
  3. Opció alsó határa
  4. Facebook A bináris prefixumokról A decimális prefixumok használata során bekövetkező esetleges hibák kiküszöbölésére már két éve rendelkezésünkre áll egy ajánlás, ami új prefixumokat definiál úgy, hogy ezek kapcsolata megmarad a decimális prefixumokkal.
  5. Megtanulni pénzt keresni

Ez az informatikai tárgyú lap egyelőre csonk erősen hiányos. Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!